Vrei sa inveti la o scoala in UK? Afla diferenta dintre IB si A-Level!

Boarding School UK

Care este diferenta dintre IB si A-Level?

In UK, finalul ultimilor 2 ani de liceu se concretizeaza intr-o serie de calificari recunoscute international, ce pot fi in maniera traditionala de tip A-Level sau in sistem de Bacalaureat International (IB).

Diferenta dintre IB si A-Level

Desi ambele (IB si A-Level) pot asigura admiterea intr-o universitate de top, exista anumite diferente pe care orice elev dornic sa invete UK trebuie sa le cunoasca.

Cunoscuta sub numele de GCE (General Certification of Education Advanced Level), A-Level este cea mai intalnita formula de certificare. Ea consta in studierea intensiva a 3 sau 4 materii, la alegerea elevilor care deja isi cunosc specializarea din timpul facultatii. Examenele se dau la finalul fiecaruia din cei doi ani de liceu si iau forma unor lucrari scrise, la care se adauga munca fiecarui elev depusa in timpul orelor si a studiului individual.

In cazul Bacalaureatului International (IB) curriculum-ul de studii cuprinde 6 materii (matricea-hexagon), 3 materii care se studiaza la nivel standard si 3 high-level. Aceasta programa este considerata mai dificila si riguroasa decat A-level din cauza includerii obligatorii a limbii engleze si a matematicii. Bacalaureatul International (IB) este notat pe o scala de la 1 la 7 puncte pentru fiecare materie si se da la finalul anilor de liceu.

Vrei sa stii care dintre cele doua certificari IB sau A-Level ti se potriveste?

Contacteaza-ne aici si noi va vom contacta in cel mai scurt timp cu detalii suplimentare.