Tabara limba germana Berlin – Germania (3)

image4
Dragi parinti,

Ne apropiem de mijlocul taberei noastre la Berlin, si din parerile copiilor se pare ca este un succes. Sunt multumiti de cursuri, incantati de profesori si de metodele de predare, care se diferentiaza fata de cele din tara noastra. Pe buna dreptate programul li se pare destul de incarcat si activitatile din ultima parte a zilei sunt intampinate cu o oarecare reticenta, insa datorita faptului ca ne aflam in capitala iar hotelul nostru este situat in centru, activitatile au in mare parte loc in oras, lucru care implica deplasarea cu mijloace de transport si ii oboseste suplimentar.

Programul este asadar relativ obositor, noi trezindu-ne la 7:30 sau chiar mai devreme intrucat deja in jurul orei 8:30 ei trebuie sa isi exprime optiunile pentru activitatea de a doua zi, iar daca vor sa prinda cu siguranta loc la prima lor optiune, trebuie sa fie din timp prezenti. Din fericire pt activitatea de azi de la Madam Tussauds au fost primii prezenti asa incat o sa fim in formula completa.

Tot intreg grupul a participat si la activitatea de seara de miercuri cand s-au distrat de minune in parcul de distractii organizat cu ocazia unei sarbatori germano-americane. Joi seara o parte din ei au mers la discoteca, altii preferand sa se odihneasca (Medeea, Ana, Cris, Roxi) sau sa mearga in parc (Matei, Mihnea, Dani, Marc si Radu).

Joi dupa masa activitatile din care aveau sa aleaga erau o plimbare cu vaporul pe Spree, activitati indoor, all you can eat tour si shopping. De aceasta data relativ obositi cei doi Andrei, Vlad, Decebal si Teo au decis sa ramana sa doarma la pranz, Roxi, Teo, Radu, Marc si Ioana au mers la shopping iar ceilalti au facut turul cu vaporul.

Vreau sa va mai impartasesc insa un lucru, si anume faptul ca am primit laude la adresa grupului nostru multumita comportamentului lor civilizat si cunostintelor de limba germana pe care le detin. Cu aceasta ocazie as dori sa va multumesc si eu pentru modul frumos in care i-ati crescut. Ne intelegem tare bine si descopar zilnic partile lor interesante si demne de lauda. Desigur pe cativa deja ii cunosc si m-a bucurat revederea insa si fetele pe care le-am cunoscut acum sunt si ele deosebite.

Medeea, desi printre cei mai tineri participanti este atat de sociabila si amabila, comunica cu usurinta in limba germana si are un vocabular foarte dezvoltat in ceea ce priveste limba germana.
Roxi, care a hotarat sa invete limba germana desi la scoala nu i se preda, este foarte ambitioasa si are un accent foarte frumos asa incat deja totul se indreapta spre performanta.
Ana si Cris m-au impresionat prin maturitatea lor si prin seriozitatea de care dau dovada, ambele folosind perioada de aici nu doar pentru imbogatirea cunostintelor de limba ci si pentru a putea avea o parere generala cu privinta la viata studenteasca din Germania, intrucat nu este exclus sa studieze chiar aici.

Pe ceilalti cum spuneam ii cunosc deja si aveam deja o relatie formata asa incat ne intelegem foarte bine, si ma bucur ca grupul nostru este unul care lasa o impresie atat de buna.

Legat de weekend as dori sa va spun ca optiunile sunt Leipzig, un oras studentesc cu un centru vechi foarte frumos, Wolfsburg, orasul unde sunt fabricate autoturismele VW si Rostock, un oras cu un port foarte dragut. Sunt insa convinsa ca indiferent de alegerile lor, excursiile o sa le faca mare placere.

Cam acestea ar fi noutatile pentru saptamana aceasta. Am sa revin pe luni-marti cu vesti proaspete.
Weekend placut tuturor!

image image2 image3 image5 image6 image7 image8 image9 image10 image11 image12 image13 image14 image15 image16 image17 image18 image19 image20