Tabara la Bad Schussenried, Germania – 2 saptamani de poveste

Germania este, in viziunea multor oameni pasionati de calatorie, una dintre cele mai spectaculoase, civilizate si incantatoare tari din Europa. Bad Schussenried, un oras istoric amplasat in sudul tarii intr-o zona deluroasa superba, intre lacul Constance, Dunare si raul Iller, este un loc ce impleteste istoria, arta, cultura, oferind decorul perfect pentru a te familiariza cu limba germana, chiar la ea acasa.

Orasul este cunoscut pentru baile sale terapeutice, SPA, frumusetea naturala a imprejurimilor, dar si pentru monumentele culturale. Poti vizita acest oras alaturi de noi, aici.

Mirunette Education organizeaza pentru al cincilea an la rand pe timpul verii tabara la Bad Schussenried cu predarea limbii germane, pentru copii/ tineri cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani. Feedbackul primit din partea participantilor la sfarsitul fiecarui sezon a fost exceptional!

Ce poti face in tabara?

Daca esti pasionat de sporturi, Bad Schussenried este locul ideal pentru tine. Timp de 2 saptamani, vei avea la dispozitie terenuri de tenis acoperite, terenuri de sport in aer liber, pisicina dar si perete pentru catarare. Iti garantam ca Nu vei avea timp sa te plictisesti, si ca iti vei dori ca soarele sa apuna cat mai tarziu! Campusul este situat langa un parc superb, intr-un complex de cladiri moderne, si gazduieste peste 300 de studenti din toata lumea.

Ce poti sa vizitezi?

Munchen, Stuttgart, Augsburg, Kempten sunt doar cateva dintre orasele fabuloase pe care ai ocazia sa le vizitezi odata ce te cazezi in campusul din Bad Schussenried. Transportul public in oras dar si in afara acestuia este foarte bine pus la punct, astfel ca nu vei avea nicio opreliste sa poti explora in voie tara supranumita « locomotiva economiei europene »  Ofera-ti sansa sa studiezi cu adevarata precizie limba germana.

De ce este important sa inveti limba germana?

  1. Germania sustine si promoveaza numeroase programe de schimb pentru elevi si studenti.
  2. Limba germana reprezinta poarta catre un invatamant de inalta calitate. Germana este limba lui Goethe, Kafka, Mozart, Bach si Beethoven. Parcurgerea operelor acestora in variantele originale va aprofunda intelegerea si spori savoarea acestora.
  3. Germania este a doua limba ca importanta in lumea stiintei. Astfel, Germania ocupa printre primele locuri in lume pentru contributiile sale in cercetare si dezvoltare, si in plus, acorda burse pentru cercetatorii din alte tari.
  4. In Germania se afla sediul central al multor corporatii internationale. Comunicarea in limba germana in mediul de afaceri poate imbunatati relatiile de lucru si creste rata de succes.
  5. 18% dintre cartile din intreaga lume sunt publicate in limba germana, putine dintre acestea fiind traduse in engleza sau alte limbi. Cunostintele de limba germana va faciliteaza accesul extins la informatie.

Stiati ca….

  • Ursuletii de jeleu, cunoscuti sub denumirea engleza ca gummy bears, isi au originea pe taramul Germaniei, unde in 1920 au fost puse bazele cunoscutei companii Haribo. Avand ca ingrediente principale gelatina si zaharul, ursuletii au devenit rapid unele dintre dulciurile preferate a milioane de copii si adulti din intreaga lume!
  • Jocul Catan (original numit Die Siedler von Catan) a fost lansat pentru prima data in Germania in 1995. Ulterior, Catan a ajuns sa fie unul dintre cele mai populare board-game in afara Europei, atingand pana in 2015 vanzari de peste 22 milioane de copii traduse in peste 30 de limbi straine.
  • Plastilina a fost patentata in 1880 de catre germanul Franz Kolb si este utilizata pana astazi ca instrument de joaca sau educativ pentru relaxare si stimularea creativitatii
  • Acordeonul (instrument musical) dateaza din secolul XIX din… Germania! GermanulAkkordeon, provenind de laAkkord— sugereaza o „coarda muzicala, sau un accord de sunete”.
  • Expresionismul – curent modernist initial aparut in poezie si pictura – isi are originile in Germania la inceputul sec. XX. Trasatura sa principala este aceea de a prezenta realitatea dintr-o perspectiva subiectiva, distorsionand-o si creand efecte emotionale pentru a evoca stari sau idei.

 

Descopera peisajele Germaniei in galeria de mai jos: