Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug – Mirunette 2016 (5)

Dupa o dimineata de weekend petrecuta la scoala, copiii au avut parte de o excursie binemeritata in care au îmbinat activități culturale cu shopping. Astfel, prima oprire a fost la Getty Museum, fondat de un industriaș american pasionat de arta, care a adunat o colectie impresionanta de obiecte de arta (sculpturi, relicve, tablouri etc.) din Grecia si Roma Antica, din Europa, dar si din alte colturi ale lumii. Cu totii am fost fascinați de colectia de picturi semnate de Goya, Van Gogh, Rembrandt, Manet etc. Ne-am dezlipit cu greu de expozitiile temporare ai permanente, pentru a ne continua drumul spre LA Farmer’s Market.

Folosind vouchere primite cadou, am putut mânca specialități din diverse zone ale lumii, preparate chiar sub ochii noștri.

Duminica a fost una deosebit de relaxanta, petrecuta pe doua plaje foarte frumoase de la Oceanul Atlantic. Daca Venice Beach ne-a purtat in atmosfera hippie, amintindu-ne ca aici au început sa cânte cei de la The Doors, Santa Monica ne-a surprins prin mixul de lux si atmosfera boema. De asemenea, ne-am bucurat ca dupa ce am văzut locul din Seligman unde începe legendara Route 66, in Santa Monica am putut vedea „end of the trail”.
Tot duminica, in drum spre plaja, am facut un popas la Science Center, unde atractia principala a fost nava Endeavour, retrasa din spațiu dupa misiunea NASA.

Luni a fost zi de examene, copiii sustinand prezentări si conversatii, pentru ca apoi sa primească diplomele de absolvire in cadrul unei frumoase festivitati. Dupa cina, la Talent Show, Romania a fost reprezentata de un grup unit, care a dansat si a cântat, făcându-i pe italieni sa se ridice de pe scaune si sa intre in hora.

Ultimele zile pe meleaguri americane ne asteapta cu alte surprize: turul Hollywoodului, excursie la Malibu si experiente de neuitat in parcul de distracție Six Flags.

Dana Ș. & Magdalena B. – Group Leaders

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la California State University, puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photo, care vor fi updatate in fiecare zi.