Tabara grup lb. Engleza, Dublin 31 iul-14 aug – Mirunette 2016 (4)

Tabara Lb Engleza Dublin Irlanda, Kilkenny CastleTabara Lb Engleza Dublin Irlanda, Kilkenny Castle

Dragi parinti, revenim in forta cu vesti din Dublin! 🙂

Incheiem cu succes prima saptamana petrecuta in Irlanda, cu vizite in locuri superbe, mult sport (baschet, fotbal etc) si seri tematice.

Am inceput weekendul cu excursia la Cliffs of Moher – cea mai populara destinatie turistica din Irlanda, cu peste 1 milion de vizitatori anual. Intradevar peisajul este breathtaking, iar noi am fost tare norocosi si am avut vreme buna, de cele mai multe fiind ceata si astfel stancile nu mai sunt vizibile. The Cliffs of Moher se ridica pana la max 214 m inaltime deasupra Oceanului Atlantic, iar de aici se pot vedea Aran Islands. Reintorsi in campus, dupa un drum lung, am luat cina si ne-am pregatit pentru turneul de fotbal, dar si Quiz Media.

Astazi am continuat cu excursia in oraselul Kilkenny – un oras fortareata atat de frumos, unde totul este autentic, iar ruinele zidurilor fostei cetati impreuna cu turnurile, bisericile si bineinteles castelul Kilkenny te duc cu gandul la o luma fantastica cu dragoni si cavaleri – the Game of Thrones Westeros 🙂
Inainte de a avea timp liber in oras, am vizitat castelul, stafful de acolo a fost tare amabil si ne-a facut cate o scurta prezentare in camerele principale. Asadar, am aflat ca acest castel a fost construit inca din 1195 ca punct strategic pe raul Nore, un simbol al ocupatiei normande. Timp de 600 de ani a fost una din resedintele faimoasei familii irlandeze Butler. In 1967, Arthur Butler a vandut castelul Comitetului de Restaurari pentru suma de 50 GBP, afirmand „The people of Kilkenny, as well as myself and my family, feel a great pride in the Castle, and we have not liked to see this deterioration. We determined that it should not be allowed to fall into ruins. There are already too many ruins in Ireland”. Castelul a fost restaurat, iar acum vizitatorii se pot bucura de el.

Va lasam sa va bucurati si voi, dragii nostri parinti, de multele fotografii, noi ne retragem la film sau poate chiar la somn. 🙂

Hugs & kisses de aici, din tabara din Irlanda !

Rox & Vikingii

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Irlanda, puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photo, care vor fi updatate in fiecare zi.

Iti doresti o tabara in Irlanda? Contacteaza-ne ca sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere.

Tabara Lb Engleza Dublin Irlanda, Cliffs of Moher

Tabara Lb Engleza Dublin Irlanda, Cliffs of Moher