Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug – Mirunette 2016 (2)

Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug - Mirunette 2016Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug - Mirunette 2016
Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug - Mirunette 2016

Tabara grup lb. Engleza, California State University, LA USA 21 iul-04 aug – Mirunette 2016, Las Vegas

Dupa un zbor lung, dar linistit, visul american a devenit realitate pentru multi dintre noi. Am ajuns cu bine pe aeroportul din LA si, ca visul sa nu fie unul oarecare, prima excursie a fost la Las Vegas. Inca din prima seara, ne-am bucurat de panorama luminoasa a orașului care nu doarme niciodată, pentru ca apoi, in ziua următoare, sa ne fotografiem cu semnul istoric care marchează accesul in oraș, sa ne plimbam pe strada principala, admirând clădiri si cazinouri celebre, sa facem cumpăraturi la Caesar Palace (cel mai faimos mall din Vegas), sa asistam la jocurile fântânilor muzicale de la Bellaggio si la spectacolul de lumini sau sa cinam in faimoasa Hard Rock Cafe.

Un alt obiectiv turistic care ne-a impresionat a fost Hoover Dam, cel mai mare baraj artificial construit la intersectia dintre doua state: Nevada si Arizona. Ne-am simțit extrem de norocosi ca intr-o singura zi am putut fi in 3 state diferite!

In ziua următoare am avut parte de alte experiente deosebite, deoarece am putut admira Marele Canion, a cărui priveliste ne-a tăiat răsuflarea, dar am avut si ocazia de a poposi pentru câteva minute in locul in care începe prima autostrada din America, celebra Route 66. Pe drum ne-au bucurat privirea multe veverite, dar si un caprior care traversa nestingherit strada. De asemenea, pe Route 66 am trecut printr-un sat ce reconstituie atmosfera anilor in care a fost construită autostrada, fiind un adevărat muzeu in aer liber.

Daca in ziua anterioară ne-am bucurat de o cina la Hard Rock Cafe in Vegas si de un pranz sănătos la SweetTomatos, fiind in Arizona, am profitat si am degustat mâncarea tipic americană la Golden Coral.

Duminica ne-am luat rămas-bun de la Las Vegas si, dupa o sesiune de shopping la Barstow Outlet, am ajuns in campus. Copiii stau toți pe același etaj, in apartamente de 4 persoane (2 camere, baie, bucătărie, leaving), au piscina si terenul de baschet chiar langa clădirea in care locuiesc, iar la restaurantul de tip autoservire găsesc mancare pentru toate gusturile (pizza, burgeri, salate, mancare chinezeasca, supe, dulciuri, inghetata etc.) Dupa atâtea excursii minunate, săptămana a început cu o zi de studiu plina (testări si primele ore de limba engleza), insa copiii nu o resimt ca pe o povara, pentru ca sunt incantati de atmosfera din campus si de la cursuri. Grupul este unit, copiii relationeaza frumos atat între ei, cat si cu copiii din China si Kazakstan, cu care am împărțit autocarul in cele 3 zile petrecute in Vegas, nu se fac diferente de vârsta, iar activity leaderii ii apreciază pentru punctualitate, politețe si abilitatile de comunicare in limba engleza.

Asteptam cu nerăbdare focul de tabara de maine seara, precum si celelalte excursii care vor urma.

 Dana Ș. & Magdalena B. – Group Leaders

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la California State University, puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photo, care vor fi updatate in fiecare zi.