Tabara engleza New York, SUA, Felician College, vara 2015 – Mesaj Group Leader (IV)

Iubiti parinti,

Maaaare bucurie ne-ati mai facut cu tabara aceasta!!!

E atat de frumos, ca nici nu ne vine sa credem ca ne aflam aici!!!Doamneee….ce vacanta minunata avem!!!

Duminica dimineata dupa micul dejun , am avut testul de plasare.Vom vedea rezultatele si va vom tine la curent si cu intamplarile de la scoala 🙂             11801908_603878929753795_1636612355_nDupa pranz am plecat voiosi catre Ellis Island si Statuia Libertatii. Primul popas by ferry  a fost la Ellis Island. Este una dintre cele mai populare atractii turistice din Manhattan si zonele din jurul sau, fiind intrecuta doar de obiectivele turistice Empire State Building si Statuia Libertatii. Ellis Island a fost poarta de intrare in America pentru toti emigrantii din Europa. Astazi Ellis Island este un muzeu dedicat emigratiei si face parte din monumentul national Statuia Libertatii. Turistii pot vizita muzeul situat in cladirea principala -aici pot admira diferite obiecte , fotografii, filme, exponate interactive si expozitii temporare. Tot aici exista si zidul de onoare al emigrantilor americani, un monument pe care sunt inscriptionate 600 000 de nume ale unor barbati si femei., care au trecut prin Ellis Island in drumul lor spre Lumea  Noua.

11827118_603906863084335_1388042933_oNe-am imbarcat intr-un alt feribot si am plecat catre Statuia Libertatii. Este atat de frumoasa !!! Statuia Libertatii a fost un dar din partea guvernului Frantei , cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la Independenta Americii. Pentru mai toti emigrantii care au traversat Atlanticul din Europa spre New York, Statuia Libertatii a fost prima imagine pe care au vazut-o pe teritoriul Statelor Unite. O reprezinta pe Libertas , zeita Romana a Libertatii , ce tine in mana o torta si o tabula ansata, fiind un monument din portul Liberty Island..

Ne-am intors la cina si am avut KARAOKEEEE 🙂

Luni am avut o zi lunga cu multe obiective de vizitat.

Prima data ne-am oprit in Battery Park, unde ne-am plimbat pe malul raului Hudson, am admirat de la distanta Statuia Libertatii, insula Ellis si nenumaratele ambarcatiuni.

Am continuat plimbarea catre memorialul World Trade Center unde mii de oameni vin sa tina un moment de reculegere in memoria victemelor de pe 11 septembrie 2001. World Trade Center este un ansamblu de doua turnuri paralelipipedice gemene , fiecare din ele cu cate 110 etaje si o inaltime de 412 metri, care a fost distrus in data de 11 septembrie .

11846019_604238079717880_1624399650_nApoi ne-am indreptat catre podul Brooklyn , un alt simbol al New York-ului.Este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate care au fost construite in Stateke Unite si leaga doua cartiere importante ale New York-ului , Brooklyn si Manhattan. Constructia podului a fost finalizata in 1883 si pana in anul 1903 a fost cel mai inalt pod suspendat din lume. A fost recunoscut drept monument national in anul 1964.

Am pornit apoi catre Districtul Bancar si  Wall Street , unde se afla si cea mai renumita bursa din lume.

Dupa ce am vazut primaria in fata careia se afla statuia lui George Washinton, ne-am indreptat catre Seaport unde am avut si putin timp liber pentru relaxare si cumparaturi 🙂

Ne-am intors pentru cina in campus si pentru activitatea de seara Movie Night.

Cam asa ne-am petrecut ultimele zile, dragilor.

See you soon,

Alina , Daniela si Mirunetii din New York

Urmariti frecvent blogul Mirunette pentru ca vom posta cu regularitate mesajele insotitorilor de grup si poze din tabara! 😉

P.S.: Mai multe poze puteti vedea in albumul nostru de pe Facebook dedicat taberei de limba engleza de la Felician College, NY, USA, 2015 – AICI!

Iti doresti o tabara in SUA? Contacteaza-ne ca sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere.