Tabara de limba Engleza New York, Fordham University 2017 – Mirunette (5)

BrooklynBrooklyn

Days 5 and 6: Brooklyn and the Statue of Liberty

Dragi parinti,

Am petrecut weekend-ul explorand in continuare The Big Apple.

Sambata, aventura noastra a inceput la Brooklyn Bridge, care leaga Manhattan de faimosul cartier. Impresionanta a fost nu numai arhitectura podului, dar si traversarea propriu-zisa peste East River: grupul nostru a parcurs cei 1,8 km cu pas vioi, antrenati de biciclistii care treceau ca fulgerul pe banda lor si de magnifica priveliste presarata cu zgarie-nori ce se desfasura in jurul nostru.

Odata ajunsi pe cealalta parte, ne-am relaxat plimbandu-ne prin Brooklyn Bridge Park sau admirand Manhattan-ul de departe de pe cheile Fulton, loc imortalizat de Walt Whitman in poezia “Crossing Brooklyn Ferry” si locatie trendy pentru cei care hotarasc sa se casatoreasca – si, intr-adevar, am intalnit acolo un alai de nunta!

“Others will see the shipping of Manhattan north and west, and the heights of Brooklyn to the south and east”

  • Whitman

O mica plimbare cu ferry-ul peste East River ne-a adus un preview al zilei de duminica: in departare, am vazut Statuia Libertatii!

Am incheiat seara cu o cina 100% newyorkeza in oras, la faimoasa pizzerie UNO’s.

Duminica am pornit cu ferry-ul spre Liberty Island si am trait aceleasi emotii pe care le simt toti cei care ajung in New York pe calea apei si sunt intampinati de insasi Lady Liberty. Initial in simbol al prieteniei dintre statul francez si cel american, statuia a ajuns sa reprezinte speranta pentru o viata mai buna, libertatea si lipsa persecutarii.

Pe Ellis Island am avut ocazia sa vizitam muzeul imigrantilor pentru a intelege mai bine greutatile pe care le-au infruntat si viata noua la care visau.

Spre seara ne-am intors in campus, incantati de aventurile zilei si cu o noua apreciere pentru Statuia Libertatii si ce reprezinta ea in constientul colectiv american.

 

Cu drag,

Mirunette the NY gang xx

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara, puteti accesa albumele foto de pe Facebook sau Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu cele mai noi fotografii!

Brooklyn

Brooklyn