Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (4)

Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (4)Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (4)

Hello again from Edinburgh! Ziua de joi a fost deosebit de frumoasă, perfectă pentru vizitarea castelului. După ce am făcut cu toții puțin sport urcând drumul relativ scurt spre castel, efortul ne-a fost răsplătit cu un castel medieval deosebit și cu priveliști grozave ale orașului, inclusiv a mării. Copiii au fost împărțiți în grupe de câte 4 și au primit ca sarcină completarea unei fișe cu diferite întrebări referitoare la castel și casele/mini-muzeele ce puteai fi văzute în interiorul lui. Timpul liber a fost suficient și pentru un tur al castelului, dar și pentru cele 2 elemente ce sunt întotdeauna bifate in astfel de vizite – cafeneaua și magazinul de suveniruri.

Seara a fost dedicată fie unui atelier de Lateral Creative Thinking, cu jocuri de perspicacitate și logică, ce i-au atras pe unii dintre copii, dar și activităților fizice, deși ca și într-o seară anterioară câțiva copii au optat pentru un meci de fotbal improvizat intre prieteni.

Vineri a fost o zi amuzantă și la cursuri, copiii având tongue twisters printre alte activități. Una din competițiile organizate a fost câștigată de Karina, care așteaptă cu nerăbdare să își primească premiul – probabil ceva dulce – vineri seară. De asemenea, vineri a fost o zi deosebită din punct de vedere culinar, nu doar pentru că s-au servit tradiționalii „fish&chips”, ci și pentru că, pentru prima dată de la sosire, toți copiii au apreciat mâncarea. După amiaza a fost dedicată vizitei la Scotland National Museum din Edinburgh, impresionant de extins și de variat prin expozițiile și activitățile interactive oferite, cu o multitudine de atracții, precum oaia Dolly, prima oaie clonată. Secțiunea dedicată istoriei modei și a costumelor a fost populara in randul fetelor, și nu numai (unele rochii servind drept inspirație pentru rochii de ocazie – ca cele pentru un banchet de clasa a 8a). 

Seara a fost petrecută in common room, la movie night, copiii fiind dornici sa se relaxeze înaintea celor două zile de excursie din weekend. Filmul ales –  muzicalul „Mamma Mia” – le-a permis și să cânte ocazional și să se amuze.

Vineri a fost și prima zi de vreme tipică britanică, înnorată, rece și cu o ploaie ce revenea la intervale regulate – din fericire activitățile de azi nu s-au desfășurat în aer liber.

Serile înainte de culcare copiii continuă să se simtă bine in common room, cu jocuri și atracții culinare specifice pregătite chiar de ei – respectiv noodles. 

Speram sa avem vreme frumoasă în weekend pentru cele două excursii.

Best wishes from Edinburgh, 

Andreea / Teach si cei 11 copii grozavi/echipa de fotbal (Leonard chiar e portarul oficial și foarte bun la meciurile de fotbal)

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Merchiston Castle, accesati albumele foto Facebook si Google Photos, care vor fi actualizate in permanenta pe parcursul taberei cu noi fotografii!

Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (4)

Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (4)