Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (3)

Tabara de engleza Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018Tabara de engleza Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018

Salutări din tabara de engleza Edinburgh, Merchiston Castle, Scoția.

Ziua de marți era menită să fie una foarte activă, cu activități sportive după amiază, și din nou disponibile ca alternative seara. Copiii însă, cu excepția lui Radu și Andrei, pentru care fotbalul este un „must”, au ales însă să se și relaxeze pe pajiștile frumoase ale campusului și să participe din când în când la activitățile sportive ale celorlalți elevi din campus. Cursurile de dimineață se desfășurasera bine, și activitățile sunt interactive, iar copiii lucrează în echipe mixte, fiind încurajați astfel sa comunice cu colegii lor din alte țări. Unele rezultate sunt amuzante – de exemplu Andrei, care este competitiv și activ, nu a putut bifa cu succes o activitate pentru că toți cei din grupa lui nu aveau talent la desen, și activitatea presupunea realizarea unor postere. Alți copii, ca Diana, Ioana și Denisa, au realizat postere publicitare foarte reușite – un exemplu e inclus in fotografii. La activitatea de seară unii copii au ales si „military style fitness” dar s-au răzgândit când au vazut nivelul de intensitate, și au optat pentru un joc de fotbal între prieteni. Alții au ales să participe la quiz – echipa fantastica alcătuită din Karina, Daria, Matias, Vlad și Tudor- de altfel și câștigând, prin mijloace mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Miercuri a fost prima zi in care copiii au vizitat Edinburgh, iar entuziasmul lor era palpabil. După ce au fost împărțiti in echipe de câte 4, au primit câte un mini iPad cu ajutorul căruia au mers într-un treasure hunt virtual prin oraș, descoperind obiective turistice și vorbind cu localnicii pentru a afla răspunsurile la unele din întrebările concursului. Activitatea i-a captivat, și echipa formata din Tudor, Vlad, Matias si Leonard aproape a câștigat, conducând detașat, până când o alta echipă formată din italieni și spanioli a răspuns la o întrebare bonus și a trecut pe primul loc.

La cererea unanimă a copiilor, am mai petrecut 2 ore in Edinburgh, renunțând la cină, pentru ca ei să demareze în sfârșit una din activitățile preferate chiar și in astfel de tabere – shopping-ul. Activitatea de seară i-a adunat pe toți participanții taberei in sala principală a acestei școli, unde copiii au învățat și pus în practică jocuri și dansuri tradiționale scoțiene – spre deliciul și încântarea tuturor. Activitatea le-a permis să vorbească și mai mult cu colegii de tabără și suntem pe drumul cel bun spre înfiriparea unor prietenii.

De asemenea, copiii s-au obișnuit ca seara să petreacă timpul înainte de ora oficială de culcare în common room, locul perfect pentru a discuta, a se distra sau pentru a juca cărți.

Zilele de joi și vineri se anunță de asemenea full, cu vizite din nou în oras.

Va lasam sa va bucurati de pozele noi pe care le regasiti in albumul de Facebook (click pe link).

Cu drag, Andreea D – group leader tabara de engleza Edinburgh Merchiston Castle, Scotia

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Merchiston Castle, puteti accesa si albumul foto Google Photos, care va fi actualizat pe parcursul taberei cu noi fotografii din tabara de engleza Edinburgh Merchiston Castle!