Tabara de Engleza Dublin, Irlanda, 30 iul – 13 aug 2017 Mirunette (6)

Tabara de Engleza Dublin, Irlanda, 30 iul - 13 aug 2017 Mirunette

Dragi parinti,

Revenim cu noutati din tabara de limba engleza de la University College Dublin!

După cursuri, grupul a mers să viziteze Dun Laoghaire harbour, iar vremea s-a dovedit tipic irlandeza, cu soare arzator și alternative showers. După o plimbare pe faleza, încheiată cu savurarea de înghețată, copiii au avut și puțin timp liber in zona, ceea ce isi doresc peste tot unde ajungem.

Conditiile de cazare si masa sunt foarte bune, campusul University College Dublin http://www.ucd.ie este foarte modern si central plasat, inlesnindu-ne deplasarea rapida in orice directie.

Seara s-a dovedit foarte animata, căci Kate, unul dintre activity leaders foarte apreciata de copii, a organizat jocuri sportive și i-a învățat și dansuri tradiționale irlandeze.

Am reusit sa surprindem in imagini cateva momente edificatoare. Daca nu suntem cu totii in toate pozele este pentru ca aici in tabara din Dublin, din cand in cand ne mai impartim fiecare in alta directie, dupa preferinte.

Tabara de Engleza Dublin, Irlanda, 30 iul - 13 aug 2017 Mirunette

Desi vremea nu a tinut cu noi si am sosit in Belfast pe o vreme rece si ploioasa, copiii au reușit sa afle lucruri interesante despre oras gratie unui tur cu autocarul si prezentarii detaliate realizate de Marc, unul din activity leaders. Am intrat în oras prin zona portului, faimos deoarece aici a fost construit Titanicul si tot aici, la Titanic Studios, se filmeaza Game of Thrones, ceea ce a trezit interesul copiilor. Ne-am oprit pentru o pauza de masa la Titanic Museum, pe care nu am avut timp sa il vizitam, dar de unde copiii si-au cumparat suveniruri. Ulterior copiii au putut vedea din autocar clădirea Parlamentului nord-irlandez si ne-am si oprit pentru cateva poze. In drumul nostru spre centrul orasului si cladirea primăriei, Marc le-a explicat copiilor istoria complicata a Belfastului si a conflictului intre irlandezi si britanici. De altfel, urmele conflictului exista si astazi, cu cladiri de politie fortificate si masini de politie blindate, precum si steaguri arborate, indicand apartenenta zonei respective la factiunea catolica/ nationalista sau protestanta/unionista. Din cauza marsurilor comemorative organizate de ambele factiuni in aceasta perioada nu am avut aprobarea de a vizita zona de vest a Belfastului, in care catolicii și protestanții locuiesc laolalta, si care a fost locul multor conflicte și evenimente nefericite. La  incheierea acestei scurte prezentari a istoriei orasului, copiii au avut timp liber, pe care si l-au petrecut plimbandu-se sau facand cumparaturi.

Seara, in ciuda vremii persistent friguroase, copiii au avut Scavenger hunt in campus, unde, impartiti pe echipe, au trebuit sa gaseasca o lista de obiecte pentru a castiga jocul. Activitatea a fost foarte antrenanta si amuzanta pentru ei.

Mâine vom avea o alta excursie de o zi, in Galway, orasel pitoresc la mare.

Vom reveni cu noutati din tabara in Irlanda, in zilele ce urmeaza.

Cu drag,
Iulia M & Andreea D – group leaderi tabara Dublin

 

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Dublin, puteti accesa albumele foto de pe Facebook sau Google Photos care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!