Tabara de Engleza Canterbury UK, 30 iul – 6 aug 2017 Mirunette (2)

Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017

Tabara de limba engleza Canterbury – Mirunette 2017

„Travel, in the younger sort, is a part of education; in the elder, a part of experience.” (Francis Bacon)

Cu acest gand  si multe sperante am plecat la drum duminica, la rasarit de soare si de noi oportunitati.

Ziua 1 – duminica

Prima zi a fost lunga, obositoare si incarcata de emotii, dar eficienta si cu noroc in toate 🙂

Am avut zbor linistit si survoland Londra chiar pe deasupra Parlamentului si Big Ben am aterizat foarte lin (nici nu am simtit!), iar la controlul pasapoartelor ne-am simtit importanti si bine primiti! 🙂 Ne-au preluat separat si la sfarsit, spre surprinderea mea, ni s-a spus, cu zambetul pe buze, “Thank you, teacher, for waiting!” Mare minune pentru noi astfel de atitudine…

Pentru transferul de la aeroport spre tabara de limba engleza am fost intampinati si asistati de un reprezentant al organizatorilor taberei din Canterbury. Am avut un sofer serios, calm, elegant, politicos si de mare ajutor in ceea ce priveste aranjarea bagajelor.

La universitate o intreaga echipa ne astepta deja. Am fost indrumati catre locul de desfasurare a activitatilor, unde ni s-a servit pranzul la pachet. In scurt timp ni s-au repartizat si camerele si… gata cu bagajele.

De-acum fiecare cu locul sau de dormit, odihnit si stat pe ganduri. Pentru restul timpului, un intreg domeniu de explorat, un adevarat labirint verde, pe care am incercat sa il descoperim la pas, intreaga dupa-amiaza. Desigur, primul punct de interes a fost … magazinul din campus 🙂 Abia mai tarziu, la cina, am zarit pe harta noastra si cantina studentilor. Masa a fost satisfacatoare, nu e ca la mama acasa (sau ca la KFC!!!), dar cu siguranta se gaseste ceva pentru fiecare.

Prima seara ne-a adus activitati menite sa ne ajute “sa spargem gheata”, sa comunicam cu indrumatorii activitatilor din tabara internationala de engleza si cu cativa tineri din Portugalia si Germania. Din pacate putini, pentru ca, fiind duminica,  celelalte grupuri au fost in excursii intreaga zi.

Si cum ziua noastra a inceput de cu zori, ora de stingere a fost acceptata fara comentarii sau incercari de negociere, ceea ce este rar in randul tinerilor nostri plini de energie 🙂

Ziua 2 – luni

Good morning, sunshine!       

Ei bine, nu chiar soare, dar placut. Cativa stropi ne-au amintit ca suntem in Anglia. Cateva proteste la trezire. Doua mici probleme cu alarme ignorate. Nu-i nimic, maine stim pe cine trezim cu apa rece :))

Ora 8.00 – Micul dejun. In tacere, desigur… vorbim putin mai tarziu…

Ora 9.00 – Incepem lectiile. In deschidere, regulamentul taberei, prezentat cu un zambet larg, dar si cu fermitate… Hmmm… nu prea e loc de gluma… Apoi testul de evaluare a cunostintelor si plimbare prin campus.

Ora 12.30 – Masa de pranz si pauza pana la ora 14.00.

Ora 14.00 – Tur ghidat al orasului Canterbury.  Da, pe jos, ca sa admiram, sa facem poze si sa ne bucuram ca ne aflam aici!

Vremea fiindu-ne favorabila am pornit sa vizitam oraselul cu renumita Catedrala Anglicana, una din cele mai faimoase constructii religioase crestine din Marea Britanie, declarata patrimoniu UNESCO pentru arhitectura sa deosebita. Este renumita de asemenea pentru asasinarea in sec XII, la ordinul regelui, a lui Thomas Beckett, cancelar al Angliei si arhiepiscop.

Am primit informatii suficiente, interesante si neobositoare, apoi un pic de shopping si de timp liber. In total 4 ore de aer medieval, in Canterbury.

Ora 18.00 – Cina

Ora 20.00 –  Activitati de seara: Culture Club (discutie libera despre locurile vizitate), Game Night – cu sprijinul supraveghetorilor, ne-am intalnit si “jucat” cu colegii de tabara din Japonia si Rusia. English is fun!

Ora 23.00 – Stingerea… azi cu ceva comentarii… Bine de stiut, maine ii alergam mai mult 🙂

Ziua 3 – marti

“It’s a beautiful day,

Don’t let it get away!”

Cu gandul asta ne-am trezit! Azi nimeni nu a mai ratat alarma si nici nu am mai intarziat la activitatile de dimineata. Nu de alta, dar avem colegi japonezi si zau ca nu stiu ce puteri misterioase au, de reusesc mereu sa ajunga inaintea noastra. Da’ pana duminica poate ne iese, sa fim noi primii 🙂

Cu entuziasm si curiozitate, tinerii nostri frumosi au participat la lectiile de engleza, impreuna cu elevi din Japonia, Rusia si China. Cresterea increderii de sine, creativitatea si lucrul in echipa au constituit obiectivele principale ale activitatilor, iar rezultatul primelor lectii este incurajator. Se pare ca am impresionat pe toata lumea cu nivelul foarte bun de limba engleza si cu disponibilitatea de a comunica.

Dupa masa de pranz, am avut parte de noi experiente, de data aceasta nu in sala de curs, ci in vizita la Dover. Am vizitat castelul si, fara sa ne dam seama, am avut o lectie de istorie in aer liber. Apoi, cu marea in privire, in suflet si in fotografii minunate, am pornit din nou spre campus, unde seara avea sa vina cu alte momente antrenante si neasteptate. Jocuri in aer liber, in echipe multinationale, multa actiune, energie si distractie. La final, cu ultimele puteri, Quiz Night si Mos Ene pe la gene. Cu siguranta azi vine si neinvitat 🙂

Speram ca aceasta tabara de limba engleza sa ne ofere in continuare numai momente placute si informatii noi, pentru a ne imbogati cunostintele si a largi orizontul!

Vom reveni cu noutati de indata ce vom avea, pana atunci va lasam sa va delectati cu fotografiile realizate de noi in tabara de la Canterbury.

Adriana & Viorica (group leaders) & the 24 Mirunettes 

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara, puteti accesa albumele foto de pe Facebook, sau Google Photos care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!

Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017

Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017

 

Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017

Tabara de limba engleza Canterbury Mirunette 2017