Sfaturi utile pentru prima ta calatorie in strainatate

sfaturi de vacanta Mirunettesfaturi de vacanta Mirunette

Pleci in vacanta, insa nu stii cum sa te pregatesti pentru asta? E prima oara cand mergi in strainatate, cand zbori cu avionul, si esti stresat de gandul ca nu te vei descurca? Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi utile pentru calatorie.

Fa-ti o lista. Atunci cand pleci intr-o calatorie, entuziasmul ajungerii la destinatie te va face sa uiti unele lucruri ce iti vor fi esentiale. Cu 2-3 zile inainte de plecare, fa-ti o lista. Poti adauga lucruri pe care ti le amintesti pe parcurs. In felul acesta, vei fi sigur ca nu ai omis nimic.

Nu uita obiecte indispensabile. Asigura-te ca ai toate actele necesare, pasaport, buletin, banii si cardul.  Nu uita de incarcator. Cel mai neplacut lucru este sa descoperi, in aeroport, ca ai uitat ceva ce iti este cu siguranta necesar. Nu vei mai avea timp sa te intorci acasa si cel mai probabil, risti sa pierzi avionul.

Impacheteaza pe categorii. Pentru a-ti fi mai usor la destinatie sa iti gasesti lucrurile, pune in bagaj hainele pe categorii. Vei evita sa creezi dezordine in bagajul tau, in acest fel.

Asigura-te ca stii cum va fi vremea. Nu este cazul sa faci predictii in ceea ce priveste starea vremii, deoarece risti sa ai lucruri inadecvate si nefolositoare in bagaj. Daca pleci in Anglia, nu uita sa pui in bagaj si o umbrela.

Stabileste din timp cu ce vei ajunge la/de la aeroport si cine te va astepta acolo. Evita situatiile in care nu gasesti un mijloc de transport si informeaza-te din timp despre variantele pe care le ai. Daca esti intr-o tabara organizata, asigura-te ca porti un obiect specific pentru a fi recunoscut.

Cel mai important lucru insa, este sa te bucuri de vacanta. Distreaza-te si profita de tot timpul pe care il petreci acolo. Nu fi morocanos si nu te plange. Timpul este limitat. Be positive and have a lot of fun!