Fotografii si vesti noi din tabara Cambridge 11-25 august (4)

Dragii nostri,

Iata ca am revenit cu noutatile din prima zi de la Cambridge!

Ieri a fost o zi destul de plina – dupa micul dejun a urmat testarea de limba engleza. Chiar daca au fost ceva emotii la inceput, acestea s-au risipit dupa test, cand toata lumea spunea „ce usor a fost”. Intr-adevar, fiind foarte bine pregatiti, mare parte din intrebarile de la test ni s-au parut usoare 🙂

Dupa masa de pranz, toti studentii care au sosit duminica (inclusiv grupul nostru) au avut un tur de orientare atat prin campus, cat si in centrul orasului Cambridge. Am aflat astfel de la Ben (ghidul nostru pentru acest tur) multe lucruri interesante despre primul colegiu al Universitatii Cambridge (Peterhouse College, fondat in 1209 de un grup de studenti de la Oxford), despre rivalitatea dintre alte 2 colegii foarte bogate (Trinity College si St John’s College), despre cel mai fotografiat colegiu din Cambridge (King’s College) sau despre una din cele 4 biserici rotunde din lume care inca mai exista (Round Church). Turul a fost amuzant si educativ, iar studentii nostri au contribuit si ei cu cateva informatii interesante (Andrei, Razvan si Maria au fost cei mai activi).

Dupa acest tur educativ, dar si amuzant pe alocuri, am avut timp liber sa ne plimbam prin Cambridge si sa il exploram si singuri (deja toata lumea a invatat cum sa ajunga in centru – este foarte simplu si foarte aproape de colegiul in care suntem cazati).

Dupa masa de seara a urmat prima sesiune de punting pe raul Cam – chiar daca a fost destul de frig, tuturor le-a placut plimbarea si cu siguranta vor incerca punting-ul si cu alta ocazie!

Intre timp, se afisasera si listele cu repartizarea pe clase, in functie de nivelul de limba engleza. Poate nu mare a fost surprinderea cand aproape toti tinerii nostri au fost repartizati la nivelul 6 (cel mai ridicat – advanced), dupa cum urmeaza:
– Zsolt, Luca, Andrei, Iulia, Victor T si Vlad intr-o clasa (nivel 6/6) cu colegi din Olanda, Polonia si Germania
– Alexandra, Maria, Ioana, Gellert, Razvan, Stefan, Ana si Miruna in cealalta clasa de nivel 6/6, cu colegi din Spania, Suedia, Elvetia, Bosnia, Croatia, Franta si Olanda
– Victor P. este intr-o clasa de nivel 4/6

Acum toti sunt la orele de engleza. Urmeaza masa de pranz si activitatile de dupa-amiaza, iar seara este movie night!

Va lasam in continuare sa va bucurati de fotografiile facute ieri in timpul turului de oras, si revenim cu vesti cat de curand!

Cristian, group leader tabara Cambridge