Feedback group-leader tabara de vara Clifton College, Bristol 19 iulie-02 august 2011

Buna ziua,
As putea incepe prin a spune ca ma simt iubita de DUMNEZEU tinand cont de faptul ca am ajuns sa insotesc niste copii minunati in Anglia, la Clifton College, datorita faptului ca Mirunette International Education a avut inspiratia de a organiza concursul “Pasaport pentru Excelenta”la care am participat impreuna cu elevii mei .La inceput am fost putin sceptica si am avut dubii in a participa sau nu ,deoarece in tara noastra nu totul este asa cum ar trebui sa fie si lucrurile nu sunt intotdeuna realizate asa cum ne dorim.Surpriza mea a fost colosala in momentul in care am aflat ca sunt una dintre doamnele profesore castigatoare care vor insoti un grup de elevi intr-o tabara educationala in UK. Atunci am realizat ca exista si agentii precum Mirunette care organizeaza concursuri cu un profesionalism iesit din comun si cu o seriozitate peste masura astfel dand dovada de corectitudine si transparenta.
Afland vestea cea mare am fost increzatoare ca totul va fi extraordinar in privinta derularii programului taberei si nu numai.Pana la plecare informatiile necesare pregatirii calatoriei au fost trimise de catre echipa Mirunette de fiecare data in cel mai mic detaliu.Am decis sa o inscriu si pe fetita mea in varsta de 13 ani in aceasta tabara pentru ca eu consider  ca investitia in propriul copil este cea mai buna iar experienta unei noi culturi si a unui nou sistem de invatamant despre care a citit doar in carti, ar putea fi o portita deschisa pentru studiile universitare  de mai tarziu .
A venit si momentul plecarii de pe aeroportul Henri Coanda, Otopeni, unde aveam sa intalnesc copii pe care nu ii mai vazusem vreodata, cu peronalitati diferite si caractere asemenea.Ne-am cautat cu privirea si ne-am gasit foarte repede fiindca purtam toti aceleasi tricouri si rucsace marca Mirunette- o idee geniala pentru a ne face cunoasterea mai usoara.
Fete noi, dragalase, mi-au lasat impresia de la bun inceput ca sunt o profesoara norocoasa avand parte de copii educati , cu un bun simt deosebit, cooperanti si foarte docili.As dori sa le felicit parintii, pe aceasta cale, pentru modul frumos in care au ales sa-si educe copiii.
Zborul a fost lin si foarte placut , insotitoarele de bord de la compania Tarom avand grija ca totul sa fie confortabil si placut noua. La sosirea pe Heathrow , cu emotiile de rigoare ,ne-am indreptat catre Dave , unul dintre activity leaderii de la Colegiul Clifton ,care ne-a primit foarte calduros si plin de entuziasm , ca atare din prima clipa am stiut ca ne va fi bine acolo.Im Bristol am fost cazati de catre Milli si Ailsa.Lucrurile au decurs normal cazarea fiind facuta conform programului in casa Pool’s unde ne-am adaptat repede conditiilor de camin.
Seara am experimentat cina britanica, care a fost copioasa , dandu-ne seama ca vom manca bine.Asa a si fost , mancarea foarte buna , la alegere,astfel incat daca erai prea pretentios nu gaseai ceva sa servesti, ceea ce la noi nu a fost cazul.
Copiii a doua zi au dat testul de plasare iar rezultatele au fost urmatoarele:Andreea , Alexandra si Ioana F. – advance;Ioana D. ,Andreea B., si Ruxandra – upper-intermediate;Aaron, Elena, Tudor, Luiza si Mihai – intermediate; Maria si Barak – beginer.
Profesorii s-au declarat foarte incantati de cunostintele de limba ale unor elevi de-ai nostri.
Activitatile au fost interesante si realizate de activity leaders cu mult entuziasm si motivare.Copii nostri au participat de fiecare data la ele , cum ar fi:speed dating, mounting bike, frisby,DVD night,arts and crafts,swimming, zumba dancing,cheerleeding,cookery class,super bingo,disco etc.
Ziua de joi a fost una asteptata de noi si pentru faptul ca aveam sa mergem in prima noastra excursie la Cardiff , unde a fost minunat, o zi plina de vizite(Millenium Stadium,Cardiff National Museum,Cardiff Arcade si  shopping center, etc)
Londra a fost visul multora si unul indeplinit cu succes gandindu-ne de ce am avut parte: plimbare pe Tamisa,London Eye, Tower Bridge, Big Ben…etc, shopping (magazinul Hamleys fiind tinta kids dar si teens care au dorit sa cumpere fratilor sau surorilor cadouri cu semnificatie. Londra – un loc mirific!
Zilele au trecut foarte repede tinand cont de faptul ca atat kids cat si teens erau prinsi in programul de cursuri de limba engleza si activitati intre orele 8:00 am- 10 pm.
Prima duminica a fost speciala si plina de culoare pentru ca excursia optionala a avut loc la Stonehenge si Salisbury.A urmat excursia de la Bath, unde plimbarea cu autobuzul suspendat fost un deliciu savurat din plin, locurile vizitate fiind deosebite si atat de placute incat cu siguranta ti-ai dori sa revii. A urmat Oxford in cea de a doua sambata,un loc cu multa istorie academica unde am vizitat Magdalen College si am facut multe cumparaturi. Am luat pranzul pe malul  raului Cherwell. Cine nu-si doreste sa vada Oxford-ul?Doamne!!!…….e un loc de unde nu poti pleca fara carti, fara suveniruri cu care sa te amagesti pana la urmatoarea vizita…ehe… !!!!
Cea de-a doua duminica am ales sa vizitam orasul Bristol. Am vizitat acvariul si am vizionat doua filme 3 D ceea ce pe copii i-a incantat la maxim.Am luat pranzul la o pizzerie spre placerea lor si am vizitat imprejurimile.O vizita in Anglia fara Bristol parca nu e completa.Cabot Circus este locul ideal pentru cumparaturi.Vi-l recomand cu placere.Seara de duminica a fost una speciala si pentru ca talent show ne-a facut-o asa. Am fost cei mai talentati reprezentandu-ne cu onoare Luiza si Aaron care, in pasi de vals au demonstrat ca romanii sunt foarte buni, locul I fiindu-le acordat cu 10 pe linie de catre staff-ul colegiului.
Copii au avut parte de o petrecere surpriza organizata fiind de catre activity leaders la invitatia noastra, culminand cu un tort grozav, muzica si dans.Sarbatoritii au fost surprinsi si foarte impresionati.A fost parca o recompensa a faptului ca noi romanii am fost punctuali  la ore , activitati si excursii.
A sosit momentul plecarii, am schimbat adrese de mail cu activity leaders si ceea ce noua, group leaderilor ni s-a parut extraordinar an fost faptul ca D-l Tony Evans , directorul colegiului, ne-a insotit pana la autocar facandu-ne o invitatie pentru anul viitor.
Catre casa zborul a fost la fel de lin si de placut,iar revederea celor dragi a fost emotionanta. Mai dragi, mai simpatici, mai aproape de sufletul meu , copiii si-au luat la revedere cu imbratisari calde si dorinta unei viitoare intalniri. A fost experienta vietii mele pentru ca am avut ocazia sa intalnesc personalul echipei Mirunette care a demonstrat de la momentul ofertarii si pana la intoarcere acasa un suport extraordinar , pe d-na Anca , colega group leader,un alt om minunat,si nu in cele din urma acesti copii dragalasi si plini de viata.
Va multumesc din inima pentru tot si sper intr-o frumoasa colaborare si anul viitor.
Alina P.(group leader Clifton College 19 iulie- 2 august)