De ce sa optezi pentru boarding school in UK?

Boarding School UK

Dacă ai văzut filmul Dead Poets Society sau ești fan al francizei Harry Potter, cu siguranță ai o idee despre ce înseamnă boarding school.

Școlile de elită din străinătate se numesc boarding schools, ceea ce înseamnă că elevii învață și locuiesc în campus, alături de colegii lor, 24 de ore pe zi, 7 zile din săptămână. Ele pot fi mixte sau doar de fete/băieți, iar programul academic include clasa pregătitoare (preparatory school sau prep school), ciclul primar, gimnazial sau de liceu. Sistemul de învățământ pe care se bazează o astfel de școală este dezvoltarea spiritului critic și a personalității fiecăruia, în funcție de abilitățile sale.

De ce să optezi pentru boarding school în UK? Pentru că aproape toți elevii acestor școli ajung la universități de top din Europa și SUA: Oxford, Cambridge, Harvard, London School of Economics, University College London, Yale, MIT. La boarding school, elevii sunt instruiți de profesori de primă clasă și beneficiază de excelente condiții de studiu: laboratoare de fizică și chimie, săli de teatru și muzică, laboratoare pentru fotografie și design. În afara orelor, ei sunt implicați în activități extracurriculare alese după profilul fiecăruia, de la sporturi (tenis, fotbal, cricket, rugby, baseball, golf, volei, înot) la artă (fotografie, design, pictură, muzică), la participarea într-un club tematic, voluntariat, organizare de evenimente și excursii.

Procesul de înscriere în sistemul de învățământ de tip boarding începe din luna octombrie și presupune mai multe etape, cele mai importante condiții de îndeplinit fiind cunoașterea la un nivel ridicat a limbii engleze și notele și performanțele de excepție ale aplicantului.

La sfârșitul studiilor, elevii vor obține, în funcție de școala și programul ales, diploma de Bacalureat Internațional (IB) sau Bacalaureat Britanic (A-Level).

Experiența unei școli în străinătate este unică și poate fi punctul de pornire către admiterea la o universitate! Vrei să afli mai multe despre inscrierea la boarding school? Vino la seminarul de indrumare educationala, organizat la Hotel InterContinental, in data de 10 octombrie, și află tot ce vrei să știi direct de la reprezentanții celor mai prestigioase școli din UK.

Primele 50 de inscrieri sunt gratuite!

Pentru inregistrare, completati formularul de aici.