Cum sa ai un interviu de success la inscrierea la o universitate din UK ? (II)

Tim Fish - Cum sa ai un interviu de success la inscrierea la o universitate din UK

Continuam cu cel de-al doilea sfat pentru un interviu de succes la o universitate din UK. (partea I o gasiti aici)

Interviu inscriere la universitati din UK

Pregatirea pentru interviu

  1. Reciteste eseul de motivatie

La un moment dat in timpul interviului, este foarte probabil sa fii intrebat despre eseul de motivatie, asa ca asigura-te ca iti amintesti ce ai scris in el. Citeste-l de cateva ori ca sa stii exact ce ai spus si gandeste-te ce fel de intrebari s-ar putea sa iti puna din el. Daca ai mentionat carti sau anumite subiecte specifice, uita-te si peste acestea. Daca ti-ai exprimat opinia despre ceva anume, fii pregatit sa faci fata unei provocari! Daca simti ca te-ar ajuta, fa-ti niste notite pentru a-ti clarifica  optiunile.

  1. Citeste website-ul departamentului si al universitatii

S-ar putea sa fie nevoie sa demonstrezi ca ai cautat informatii despre curs si despre universitate, asa ca fii pregatit sa raspunzi la intrebari “de ce vrei sa studiezi la universitatea x?” sau “ce te atrage cel mai mult la acest curs?” citeste tot ce gasesti despre cursul pentru care aplici, in brosura sau pe website. Afla cat mai multe despre universitate si departamentul pentru care aplici. Daca au anumite facilitati sau profesori speciali, afla mai multe despre ei.

  1. Citeste stirile

Ce poate fi mai rau decat sa fii intrebat “ce crezi despre stirea x?” si sa nu ai idee despre ce este vorba. Pentru a scadea sansele de a ti se intampla asa ceva, monitorizeaza stirile internationale recente si fii la curent cu noutatile legate de domeniul tau, cum ar fi noile descoperiri stiintifice sau arheologice, publicarea unei carti inovatoare, etc. Fii pregatit sa discuti despre orice, deoarece cei care tin interviul pot aduce oricand vorba sa vada cat de interesat esti de domeniu.

  1. Practica te face perfect

Este recomandat sa ai macar un interviu de proba inainte de cel real, deoarece te va familiariza cu situatia reala. Roaga pe cineva sa faceti o simulare ca sa poti sa iti practici tehnica pe care o vei aborda la interviu.

Doresti sa aplici la o universitate de top din Marea Britanie? Participa la conferinta „Apply to a Top UK University – Do’s & Don’ts”, eveniment prezentat de Tim Fish (Director al Earlscliffe College, Marea Britanie).

Tim Fish - Director Earlscliffe College, Marea Britanie

De ce trebuie sa participi la acest eveniment?

obtine indrumare de la un expert in educatia internationala

descoperi pasii de aplicare prin UCAS

inveti cum sa redactezi un Personal Statement si remarca-te!

afli ce greseli trebuie sa eviti in alcatuirea Dosarului de Aplicare

descoperi programele oferite de universitatile din UK

Conferinta va avea loc in data de 09 Noiembrie ora 18:00, la Hotel DoubleTree by Hilton, iar inscrierile se fac aici.