5 motive pentru a alege o scoala de tip boarding in strainatate

Am pregatit o lista de beneficii aduse de aceste scoli de tip boarding. Astfel, va vom explica principalele motive pentru a alege acest tip de educatie. Noi am ajuns sa credem cu tarie in educatia oferita de liceele de tip boarding prin prisma experientelor extrem de pozitive avute cu aplicantii deveniti elevi in strainatate, dar si datorita expertizei pe care am dezvoltat-o in timp.

De ce sa alegi o scoala de tip boarding?

Daca iti surade ideea unui liceu in strainatate pentru copilul tau, iata ce trebuie sa stii.

Si pentru ca nu am putea sa promovam excelenta fara sa avem in randul nostru oameni competenti si educati in strainatate, dorim sa iti impartasim experienta unuia dintre colegii nostri, Flaviu Pop, actualmente Junior Sales and Marketing Representative. Formarea sa academica este asemanatoare viziunii companiei Mirunette, acesta urmand ultimii ani de liceu in Marea Britanie. In urma acestei decizii, dupa cum Flaviu a afirmat, accesul in cadrul unei universitati britanice a fost facilitat din mai multe puncte de vedere (informatii utile, resurse si facilitati moderne, profesori implicati, indrumare in alegerea carierei).

“Responsabilizarea deprinsa si sustinerea oferita de colegiu, impreuna cu perspectiva deja conturata, mi-au oferit mijloacele si cunostintele necesare pentru a putea accesa o universitate relevanta si de prestigiu in domeniul modei si al artelor

Flaviu Pop

Accesul la educatie superioara & adaptarea la nevoile si dorintele viitorilor studenti

Prioritatea institutiilor care ofera programe de tip boarding este indreptata spre dezvoltarea academica si pe deprinderea abilitatilor practice. De asemenea, gandirea analitica reprezinta o parte importanta, intrucat eficacitatea si expertiza sunt cerinte extrem de cautate in societatile dezvoltate din occident.

Clasele dispun de un numar mai mic de elevi, deoarece se urmareste acordarea unei atentii sporite pentru fiecare elev, progresul fiind bine targetat si urmarit constant. In acest fel, nevoile si dorintele sunt atinse la un nivel mult mai inalt.

Dezvolta abilitatile, pasiunile si gandirea analitica a elevului

Pentru a obtine potentialul maxim de la fiecare elev, unele institutii acorda o atentie sporita procesului de recrutare. Cu alte cuvinte, datorita experientei si personalului bine pregatit, se poate analiza corespunzator potentialul unui candidat, inainte ca acesta sa fie admis.

Institutii de top din domenii vocationale precum ISCA (International School of Creative Arts) sau teoretice precum Earlscliffe College acorda investitii considerabile procesului de recrutare, astfel putand atrage cei mai pregatiti si talentati doritori. Printr-o astfel de strategie este clar ca succesul devine o certitudine, deoarece odata acceptat, elevul va avea acces la toate facilitatile si suporturile academice ale unei scoli de top. Vorbim aici bineinteles despre laboratoarele moderne, clasele dotate cu echipamente high-tech, prin intermediul carora pot fi masurate abilitatile. Dezvoltarea pasiunilor trece in responsabilitatea profesorilor, care sunt selectati, bine instruiti si pregatiti profesional pentru a preda elevilor internationali.

Factor important in pregatirea multiculturala

Daca un viitor elev alege o scoala din Europa, acesta va deveni automat parte integrata a societatii. Fiind pus in fata unei culturi noi pe care cel mai probabil o va imbratisa, el va deveni un “cetatean European”. Persoanele cu acest statut privilegiat par a fi mult mai bine adaptate la nivel de comunicare, inteligenta emotionala si bineinteles, cunostinte practice. Aceste deprinderi se datoreaza efectelor benefice aduse de cunoasterea si invatarea unei limbi straine, stilului didactic interactiv, abilitatilor de socializare dezvoltate (necesare in comunicarea cu persoane provenite din culturi diferite).

Constientizarea importantei lucrului in echipa, stilului de viata activ si sanatos

Sportul este activitatea care mentine corpul in forma si sanatatea sub control, insa importanta acestuia nu se opreste aici. Exercitiile fizice ajuta la constientizarea importantei disciplinei, responsabilitatii, lucrului in echipa, apartenentei la grup, increderii in sine, instinctului de lider, respectului. Din punct de vedere social si cultural, sportul este unealta care creeaza sentimentul de apartenenta si comunitate, ajuta la depasirea barierelor culturale si de comunicare, chiar poate aduce oamenii impreuna, inlaturand rasismul. Participarea la diferite tipuri de activitati poate oferi oportunitatea descoperirii unor noi perspective, interese si pasiuni care cel mai probabil nu erau constientizate. Institutiile din societatile occidentale au inteles importanta sportului si calatoriilor in timpul studiilor, iar prin participarea la un program de tip boarding, elevul va beneficia de inca un avantaj pe care in tara noastra ar fi putin probabil sa il aiba la dispozitie.

Varietate mare a activitatilor extra-curriculare

Pe langa materiile de baza care joaca un rol central in procesul de invatare, dezvoltare si maturizare, programele optionale puse la dispozitie de majoritatea institutiilor cu programe de tip boarding aduc de asemenea beneficii dezvoltarii.

Multe institutii ofera un numar fantastic de activitati extra-curriculare. De la sporturi precum fotbal, cricket, golf, calarie, sailing, sau arte, dans sau inot, la jocuri si activitati de seara care sunt benefice pentru stabilirea relatiilor de prietenie. Mai mult, excursiile & expeditiile culturale si sportive din timpul anului reprezinta mijlocul perfect de a scoate elevii din zona lor de confort si a le crea un mediu in care sa interactioneze in mod organizat.

Vrei sa afli mai multe informatii despre cum poti ajunge sa studiezi intr-un liceu de tip boarding?

Ia legatura cu noi!